Hoe belangrijk zijn nieuwsbrieven?

Ik lees nu ongeveer twee jaar reisblogs en reisnieuwsbrieven. Daarvoor las ik alleen maar reisgidsen maar die zijn een beetje uit de mode. Ze zijn al snel oud en kunnen niet de laatste nieuwtjes laten zien. Ook zijn er meestal voor een bepaalde bestemming maar een paar verschillende boekjes beschikbaar. De grote concurrent van deze reisgidsen zijn tegenwoordig de reis bloggers en websites over reizen naar een bepaalde bestemming. Maar ook op social media is er veel reisinformatie te vinden.  Je kan vaak kiezen wie je wilt volgen voor een bepaalde bestemming en ook kan je snel online via social media in contact komen met de schijver of locale bevolking. Natuurlijk hebben reisgidsen vaak wel een paar links naar websites maar tegenwoordig kan je overal online lezen over je bestemmingen en zie ik deze reisgidsen vaak te commercieel.  Dan heeft u dus veel meer aan active blogs en websites. Wat gaat er dan met de (oude) reisgidsen gebeuren? Moeten deze de prullebak in? Nog niet allemaal want ze helpen mij met het schijven van geschiedenis en met een overzicht van de bezienswaaridigheden. Daarna zoek ik deze dan op internet op want vaak is de informatie oud in de reisgids tenzij u elk jaar een laatste versie koopt van een bepaalde reisgids. Maar dat is erg duur. Maar het geeft mij dus wel een goed idee en overzicht van de stad en in het vliegtuig of onderweg ook wel erg handig en als ik even geen internet heb of geen baterijen in mijn telefoon. Maar ik koop tegenwoordig alleen nog maar goede Engelstalig reisgidsen zoals de Lonely Planet of Eywithness want deze krijgen meer updates als de Nederlandse reisgidsen. Deze kan je ook voor je tablet bestellen.

http://aweber.com/?453579
http://aweber.com/?453579

 

Nieuwsbrieven, nog steeds nodig?

En daar komt ook de vraag voor nieuwsbrieven. Ik heb lang zitten twijfelen of ik hiermee bezig wil gaan maar ik zie duidelijk de vraag naar nieuwsbrieven onder de verschillende Engelstalige bloggers. Want met alleen een website kan ik alleen maar hopen dat iemand naar mijn website gaat en weer terug gaat komen. Natuurlijk kan ik wel op twitter en Facebook wat zetten maar ik wil meer. Ik wil mijn lezers ook kunnen contacteren. En via een maandelijkse nieuwsletter kan ik vragen of ze terugkomen op mijn site voor de laatste reistips maar ik wil ook mijn lezers kennis laten maken met andere Nederlandstalige of bij uitzondering bijzondere Engelstalige reis bloggers.Het is voor mij erg belangrijk dat er de juiste kwaliteit gegeven word en daarvoor moet ik soms Engelstalig blogs delen. Want ik ben natuurlijk niet de enige reisblogger. Er is al zoveel informatie beschikbaar en die informatie wil ik graag delen met mijn volgers.

Hoe werkt dat nu met die nieuwsbrieven? 

Voor de nieuwsbrieven heb ik erg lang zitten twijfelen tussen de gratis Mailchimp, WordPress volgers optie en de 20 dollar per maand voor AWeber. Maar ik zie nu ook duidelijk voordelen in AWeber. Ze hebben een super app waar ik makkelijk mijn volgers en statistieken kan bijhouden. Als ik meer als 500 volgers heb dan gaat Mailchip ook een bijdrage vragen die in veel gevallen hoger ligt dus het is beter om dan maar direct te beginnen met Aweber want alles overzetten is een ramp heb ik gehoord. Met Aweber kan ik dus op deze manier mijn volgers zo nu en dan een (profesionele) en leuke nieuwsbrief sturen.

Wat is een nieuwsbrief en wat is mijn nieuwsbrief?

Een nieuwsbrief is een maandelijkse (kan ook dagelijkse of wekelijkse brief) die u in uw emailbox ontvangt met de laatste nieuwtjes van mijn blog. Deze kunt kan ik dan zelf ontwerpen met templates due ik krijg via de Aweber website dashboard.  Zoals u snel zal komen te zien,  richt ik deze brieven nooit alleen op mijn informatie maar ook op de informatie van andere websites en blogs. Normaalgesproken alleen in het Nederlands maar als ik een Engelse blog lees die echt past bij mijn intresse en doelgroep ga ik die natuurlijk ook delen. Ik zal binnenkort ook websites delen waar je leuke evenementen of dagjes uit kan vinden voor een bepaalde bestemming. Als het lukt met gratis of niet al te dure activiteiten en festivals.

Kosten

Ik betaal nu een paar tientjes per maand voor Aweber maar als jij ook Aweber wil gaan leren gebruiken wil ik vragen om mijn link te gebruiken. Ik zal er niet rijk van worden maar met jou aanmelding voor Aweber krijg ik een klein percentage aan maandelijkse kosten terug. Bij deze de link naar Aweber: Bianca over de Grens ‘AWeber link’.

WordPress niewsbrieven app

Verder is het niet aan te raden om alleen wordpress te gebruiken voor uw nieuwsbrieven. WordPress is zeer beperkt hiervoor en moet gebruikt worden voor de website of blog maar niet voor de nieuwsbrief. Daarvoor kunt u beter een wordpress add-on gebruiken

Dank u wel voor het lezen van mijn uitleg over nieuwsletters. Op mijn website vind u rechts de optie om u aan te melden voor mijn nieuwsletter. Ik ga snel meer vertellen over mijn ervaringen met Aweber. Deze optie waar mensen zich kunnen aanmelden voor uw nieuwsbrief zult u ook zelf kunnen ontwerpen in Aweber als u met Aweber gaat beginnen.

Ik hoor ook graag wat jullie denken over nieuwsletters voor (reis) blogs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Start Your Free Trial Today!

Leave a Reply