Balkan dak terrasjes – Rooftop bars en restaurants
Ik ben helemaal gek van dakterras barretjes waar je als het een beetje meezit een mooi uitzicht heb maar ik kan ook zonder een mooi uitzicht genieten op een dakterrasje. Vaak noemen ze deze barretjes “rooftop bar of “sky launch” alhoewel dat het Engelse woord is klikt het toch leuker.

Tijdens mijn vakantie in de Balkan kwam tot de ontdekking toen ik daar was dat er bijna geen roof bars te vinden zijn. Ze zijn er misschien wel maar ik kwam ze niet zomaar tegen. Online had ik meer geluk, want ze zijn er wel.  Ik ga daarom per Balkanland een lijst maken met de beste dak terrasjes.

Ik hoop dat mijn lezers de lijst aanvullen voor mij. Onder de Balkan vallen alle landen van voormalig Joegoslavië (Slovenie, Kroatie, Bosnie en Herzegovina, Kosovo, Montenegro en Macedonië. Maar ook Albanië, Roemenië, Bulgarije, Griekenland en het Europese deel van Turkije worden vaak aangemerkt als de Balkan. Daarom gaan we ze allemaal bespreken.

Bosnië en Herzegovina – Sarajevo

Bosnië en Herzegovina – Mostar

Kroatië – Zagreb

Kroatië – Dubrovnik

Kroatië – Opatija Riviera

Kroatië – Hvar

Kroatië – Split

Servië – Belgrado

 Servië– Nis

Servië – Novi Sad

Montenegro – Budva

Montenegro – Kotor

Kosovo – Prishtina

Albanië – Tirana

Macedonië – Skopje
 Griekenland – Athene

Turkije – Istanbul

Bulgarije – Sofia

Romenie – Boekarest

https://www.facebook.com/SkyBarRo/
SkyBar Dorobanti

 
Leave a Reply