Dat heb ik toch al gezien? 

Ik woon nu bijna 10 jaar in Dublin en ik heb veel van Ierland gezien. Als mijn vriend of vriendinnen iets willen gaan doen heb ik het meestal al wel gezien of gedaan. Maar gelukkig komen er zo nu en dan nieuwe festivals bij en word er nog altijd druk geinvesteerd in nieuwe pubs, winkels en musea. Maar de Ierse kust, het Guiness museum of het Wiskey museum heb ik ondertussen allemaal minimaal 3x bezocht. 

Maar toch valt er altijd iets nieuws te beleven en ontdekken. Met deze blog ga ik mijn foto archief in om te ontdekken wat ik allemaal heb gezien en wat er nog valt te zien. 

Ierland bestaat uit 4 provincies en 32 counties. Deze hebben allemaal hun eigen charme en cultuur. Natuurlijk blijf het voor buitenstaanders allemaal gewoon Ierland maar met het lezen van mijn blog laat ik u langzaam kennismaken met de Ierse cultuur en counties. 

Natuurlijk lijkt het mij ook erg leuk om te gaan vloggen dus als ik een half jaar verder ben ga ik proberen om ook videos te maken onder de naam: “Dat heb ik toch al gezien”? 

Bij deze de lijst van de  provincies en counties waar ik over ga bloggen. Ik ga een aparte post maken van per regio(32x) met wat locale informatie en de plaatsen die ik bezocht heb en wat ik nog zou kunnen bezoeken. Dan heb ik later voor mijzelf een goed overzicht en neem ik jullie mee door het nog relatief onbekende Ierland. 

Connacht (5x): Galway, Leitrim, Mayo, Roscommon en Sligo. 

Leinster (12x): Carlow, Dublin, Kildare, Kilkenny, Laois, Longford, Louth, Meath, Offely, Westmeath, wexford en Wicklow

Munster (6x): Clare, Cork, Kerry, Limerick, Tipperary en Waterford. 

Ulster (9x): Antrim, Armagh, Cavan, Donegal, Down, Fermanagh, Londenderry, Monagham en Tyrone 

Natuurlijk neem ik jullie ook vaak mee op mijn andere vakanties en avonturen buiten Ierland. Het gaat echt niet alleen Ierland worden maar op deze manier krijgt mijn blog wel  een klein beetje Iers karakter wat hopelijk positief word ontvangen door mijn lezers. 
Leave a Reply