Dublin (Ierland) – Macnas Parade “Bram Stoker festival”

Dit jaar was ik voor het eerst bij de Macnas parade in Dublin.  Deze groep vrijwilligers maken interactive, spectaculaire onvergetelijk ervaringen. U kunt deze groep tegenkomen op de meest onverwachte locaties in diverse landschappen in Ierland. Dit jaar waren ze in de straten van Dublin te gast voor het Bram Stoker Festival. In samenwerking met verschillende kunstenaars en het publiek gaven ze een show voor jong en oud.

De Macnas is opgericht in 1986 in Galway door Paraic Breathnach, Tom Conroy, Ollie Jennings en Pete Sammon. Tegenwoordig is de Macnas parade een veel grotere groep vrijwilligers die vanuit Galway over het hele land optredens geven en ook internationaal gevraagd worden. De groep werkte in het verleden bijvoorbeeld samen met U2 en MTV.

wp-image-999905297jpg.jpgwp-image-1070446398jpg.jpgwp-image-1895809883jpg.jpgwp-image-467810353jpg.jpg

Tijdens de optredens werkt met name samen met het publiek die soms erg moeten schrikken van activiteiten tijdens de act maar het blijft voor iedereen altijd een spannende en inspirerende show die voor iedereen toegankelijk is.

Internationaal hebben ze over heel Europa optredens gegevens maar ook in in de USA, China en Australië hebben ze al opgetreden.

De Macnas, met de wortels in de straten van Galway gaven in de jaren 80 zowel binnen als buiten optredens. Ze leerden ze hun acts in oude bioscopen, verlaten pakhuizen en garages waar ze ook shows zoals Alice in Wonderland, Treasure Island en Circus Story gaven. Deze shows waren een groot succes bij families met kinderen en in de loop der jaren zijn de Macnas uitgegroeid tot een groep die tegenwoordig welkom is in alle bekende theaters van Galway, Cork en Dublin.

wp-image-752754327jpg.jpgwp-image-1507679526jpg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Doordat het een grote groep is geven ze tijdens Halloween niet alleen in Dublin optredens maar ook in hun oude vertrouwde stad Galway in het westen van Ierland. Dus als u ooit de Macnas parade wilt ziet dan is Galway zeker de beste keuze want daar liggen de wortels. De vrijwilligers werken nog steeds vanuit Galway over het hele land en het archief word inmiddels beheerd door NUI Galway.
Leave a Reply