Een ABC dagje uit in Dublin – Stephen Green omgeving

Als u Dublin bezoekt dan valt de rivier de Liffy direct op. Deze rivier loopt midden door de stad. Aan de ene kant vindt u Dublin 1 en aan de andere kant vindt u Dublin 2. De river split het centrum van Dublin op in twee delen. Vanouds is Dublin 1 altijd het goedkopere deel geweest. In het algemeen wonen er mensen van een andere soort klasse als dat aan de andere kant van de rivier. Ook zitten de theaters, banken, museums, universiteit, en dure winkels merendeels in Dublin 2. Alhoewel er ook genoeg te doen is in Dublin 1, heeft Dublin 2 gewoon iets meer voor de gemiddelde toerist. Ook is Dublin 2 de plek waar u een paar mooie stadsparken kan vinden die samen met de luxe uitstraling de iets wat hogere klasse en toeristen aantrekt.

Tijdens uw vakantie is het geen probleem om in het goedkopere Dublin 1 een hotel te boeken want in enkele minuten loopt u naar Dublin 2. Vakantie vieren kan gewoon dan ook gewoon aan beide kanten van de rivier maar een bezoek aan Dublin is echter niet compleet zonder een bezoek aan Dublin 2 en dan wel het deel van Stephen green met de luxe en fantastische omgeving waar u samen met een bezoek aan Temple bar geen genoeg van kan krijgen.

Met een ABC loopt u niet even snel alle bezienswaardigheden af. U ziet net even iets anders en meer dan de meeste toeristen. Ook loopt u tijdens het ABC bijna overal langs dus als u zo nu en dan stop kunt u nog veel meer ondernemen. Ik zal het ABC aanraden als u een weekje naar Dublin gaat of wanneer u echt de tijd wilt nemen om de stad en de inwoners te leren kennen. Als u voor een dagje Dublin gaat of als u al vaker in Dublin bent geweest kunt u het Stephen Green ABC ook prima lopen. Maar hou er wel rekening mee dat er nog veel meer te zien is in Dublin en dat dit slechts een wijk is in Dublin. Maar wel eentje die u tijdens uw verblijf niet kan missen.

Dit ABC is uniek. Het is helemaal zelf door mij samengesteld.  U komt langs verschillende lokale barretjes en u bezoekt ook plaatsen die het massatoerisme nog niet kennen. Dit in combinatie met verschillende toeristische bezienswaardigheden.

A = Accents coffee & Tea lounge

Dit leuke en kleine coffee en tea barretje zit aan Lower Stephens street. Het is de plek om even van even tot rust te komen. Mits u er een plekje kan bemachtigen.

B = Brown Thomas

Dit is het grootste warenhuis in Dublin 2. Het warenhuis ligt aan Grafton street. Alles wat u zoekt kunt u hier vinden. Het is wel een beetje prijzig. U kunt er tasjes vinden van duizenden euro’s. Maar het is vooral leuk om hier gewoon even rond te wandelen.

C = Cafe on Seine

Dit is in de vroege avonduren een bar waar u ook een hapje kan eten. Maar daarna is het tot laat in de nacht een nachtclub waar u prima kan dansen. Overdag is het een gezellig eetcafe met een beetje luxe. Het ligt in Dawson street waar u ook nog veel meer restaurants kan vinden. Maar een bezoek aan Cafe on Seine is zeker iets om in gedachten te houden. Het is een populaire bar in de omgeving onder de lokale bevolking.

D = Disney Shop

Natuurlijk mag deze winkel ook in Dublin niet ontbreken. Het is uiteraard leuk met kinderen maar ook voor de volwassenen is het leuk om even binnen te lopen. Deze winkel vind u aan Grafton Street waar u heerlijk kan winkelen.

E = East side tavern

Gelegen aan de oostkant van Stephen’s Green & Leeson Street. Deze bar / taverne heeft alles wat men verwacht van een klassieke Dublin bar, met een internationale stijl en uitstekende service. De bar is zowel populair bij toeristen als bij de Ieren. Het geeft een Ierse charme en ontspannen sfeer. Er zijn meer dan 250 Whiskey verkrijgbaar uit de hele wereld verkrijgbaar. Verder is er ook een ruime keuze aan ambachtelijke bieren en zeer speciale cocktails.

 F = Fresca – Italian American food

Zoals in de meeste steden heeft ook Dublin een ruime keuze aan Italiaanse restaurants. Fresca ligt in een zijstraat van Grafton street (Chatham Street). Min of meer om de hoek bij de Disney shop en is een echter aanrader als u lekker wil eten.

 

 

 

G =  Gaiety Theatre

The Gaiety Theatre is een theater aan South King Street Dublin, ook een zijstraat van Grafton street net voor het Stephen Green overdekte winkelcentrum en in dezelfde straat als het restaurant Wagamama.

H = H&M

In deze kledingwinkel vind u net als in Nederland uw dagelijkse kleding. De kleding winkel ligt net iets verder als het  Gaiety Theater in South King Street. Het ligt min of meer tegenover Wagamama

I = Insomnia coffee and cake bar

Overal in de stad vind uw Insomnia. Maar als ik mag kiezen dat zit ik het liefste bij Insomnia aan Chatham row. Het liefst drink ik daar een chocolade met marshmallows en een plakje Ierse wortel cake (Carrot cake)  Dat is gewoon altijd lekker en lijkt met wortelen ook nog eens gezond. Maar hij is wel lekker zoet, voor een cake met wortelen.

J = JJ Smyths

Op nummer 12 aan Aungier Street vind u u JJ Smyths. Een familiebar dat lang geleden de thuisbasis wat voor verschillende jazz en blues muzikanten. Het bedrijf begon in de 18e eeuw als supermarkt en is nu de plek voor live Jazz en blues muziek.

K = Kilkenny design shop

Van stijlvolle seizoen mode tot handgemaakte sieraden, schitterende kristallen en hand-geworpen aardewerk tot een eigentijds interieur, kunt u er zeker een aantal prachtige Ierse en internationaal producten vinden naar uw wens. Ierse ontwerpers zoals Orla Kiely, Nicholas Mosse, Fee G, Stephen Pearce en John Rocha zijn allemaal internationaal bekend om hun

L = Little museum of Dublin

Dit award-winnende museum vertelt het verhaal van de Ierse hoofdstad. Want een beetje geschiedenis is altijd mooi meegenomen.

M = Mary bar

Deze bar is popular onder de lokale bevolking. Het is een bar met hele aardige medewerkers en ook steeds zijn er weer leuke actie en aanbiedingen te vinden. Ze zorgen voor sfeer en gezelligheid. Maar op zaterdagavond kan het zijn dat er geen plekje meer vrij is.

N = National gallery of Ireland

Dit heeft een Europese Fine art collectie en deze kunt u vinden op 2 minuten loopafstand van Trinity college of Grafton Street.

O = Oscar Wilde in Marion Park

Oscar Fingal O’Flahertie Wills Wilde was een Ierse toneelschrijver, romanschrijver, essayist en dichter. Na het schrijven in verschillende vormen gedurende de jaren 1880, werd hij een van Londens meest populaire toneelschrijvers in de vroege jaren 1890. Het standbeeld staat in Marion Park en in combinatie met een park wandeling is dit een uitstekende keuze als u even wilt bijkomen van alle drukte om u heen.

P = Powers court

Luchtig, Georgisch gebouw met winkels en designer kleding, sieraden en antiek. Verder zijn er ook verschillende restaurants te vinden die allemaal een luxe uitstraling laten zien.

Q = Qpark

Als u met de auto komt kunt u parkeren in Qpark. U vinjd dit bedrijf over het hele centrum van de stad en u kunt ook reseveren voor een korting.

R= Rubicon Gallery

Exposeert hedendaagse werken van Ierse en internationale kunstenaars.

S = Stephen green shopping centre

Stephen’s Green Shopping Centre is een groot overdekt winkelcentrum gelegen op de top van Grafton Street in de Southside van Dublin. Het is min of meer het mooiste winkelcentrum van Ierland (niet het grootste) met voor iedereen een ruime keuze aan winkels.

T = Trinity College

De top universiteit van Ierland is hier gevestigd en ligt dan ook midden in het centrum van de stad. U kunt er uitstekend wandelen en teruggaan in de tijd toen u nog op school zat. Maar deze universiteit is speciaal omdat iedereen hier kan rondlopen en de oude gebouwen mag fotograferen. Ik geniet altijd van een korte wandeling over dit terrein met toeristen, lokale bevolking en de vele internationale studenten om u heen maken een bezoek intressant. Ook is een bezoek aan Dublin is niet compleet zonder een bezoek aan het  ‘book of Kells’. De belangrijkste toeristische attractie van Dublin

U = Unitarian Church

Zelf ben ik niet gelovig maar dit prachtige 19e eeuwse kerkje ligt ook gelegen in Stephen Green deel van Dublin en is rijk aan een combinatie van mensen met verschillende achtergronden en leeftijden. Mocht u niet naar binnen gaan. Het is altijd leuk om de kerk van buiten te fotograferen tijdens uw wandeling door Stephen green.  

V = Village, the village Wexford street

Ik hou van uitgaan en dat kan natuurlijk niet zonder een bezoek aan de village. Deze bar is tot laat geopend en de doelstelling om er een prachtige avond of late nacht van te maken.

W = Wagamama

Een Britse restaurantketen, met Aziatische gerechten geïnspireerd door de smaken van Japan. Dit is een echte aanrader als u lekker wilt eten

X = Xico

Xico is een ondergrondse Mexicaanse stijl grot. Open van 17:00 tot laat het biedt iets anders voor een avondje uit.

Y = Yo sushi

Ongeveer elke paar maanden ga ik langs Yo Sushi. Dit is niet zomaar een Sushi bar maar de Sushi gaat langs uw tafeltje. Dus u ziet de Sushi voorbij komen op een band en als er iets lekkers bij zit dan haalt u dat van de band. Mocht er op de band niets iets bijzitten dan kunt u ook gewoon van de kaart bestellen. Maar het is gewoon leuk om dit eens mee te maken. En de Sushi is er erg lekker.

Z = Zara

De spaanse winkelketen zit ook gevestigd in de stad. Deze winkel heeft met name voor vrouwen een ruime keuze aan kleding.

Bedankt voor het lezen van mijn post. U kunt het beste de route beginnen de cultuur, daarna gaan winkelen en daarna uitgaan. Hieronder de aanbevolen route. Zoals u ziet is het ABC een combinatie van verschillende activiteiten.

MIJN ADVIES

Ochtend uren (cultuur en geschiedenis)

 • Q = Qpark
 • A = Accents coffee & Tea lounge
 •  T = Trinity College
 • N = National gallery of Ireland
 • O = Oscar Wilde in Marion Park
 • U = Unitarian Church
 • R= Rubicon Gallery
 • L = Little museum of Dublin

Middag uren (winkelen)

 • I = Insomnia coffee and cake bar
 • H = H&M
 • Z = Zara
 • P = Powers court
 • K = Kilkenny design shop
 • B = Brown Thomas
 • D = Disney Shop
 • S = Stephen green shopping centre

Avond uren (uiteten en uitgaan)

 • C = Cafe on Seine
 • Y = Yo sushi
 • W = Wagamama
 • V = Village, the village Wexford street
 • F = Fresca – Italian American food
 • J = JJ Smyths
 • M = Mary bar
 • E = East side tavern

 

Leave a Reply