Fotoboeken? Ik ga ze maar eens digitaal maken

Te veel fotoboeken

Vandaag is de dag dat ik kijk naar al mijn 30 of misschien wel 60 fotoboeken. Wat moet ik er mee? Over de jaren heen heb ik veel foto’s gemaakt van mijn vakantie reizen, weekendjes weg en school trips. Dit was allemaal voor ik actief was op het internet, min of meer voordat we internet hadden. Ik maakte toen nog een leuk fotoboek van mijn reis. Maar op een gegeven moment waren er zoveel reizen en weekendjes weg dat ik er geen tijd meer voor had om daar fotoboeken van te maken. Ook was het onmogelijk om steeds alle foto’s uit te printen want dat bracht ook kosten met zich mee. Bijna altijd kocht ik ansichtkaarten die ik in het fotoboek erbij kon plakken. Dit in combinatie met wat lokale foldertjes die ik dan thuis verknipte en vervolgens ook in het boek terecht kwamen.

 Wonen algemeen

 

Sociale media

Maar die tijd is dus over sinds de sociale media en ik aardig goed samenwerken. Toen mijn fotoverzameling uit de hand begon te lopen kwamen Facebook, Google en Dropbox met de oplossing voor al mijn foto’s en verhalen. Het was niet meer nodig om iets uit te printen en mijn interesse in bloggen en nu ook vloggen was begonnen.

Bloggen en reis blogs

Met bloggen kan ik iedereen laten zien waar ik op vakantie was geweest. Behalve deze website zitten er geen extra kosten aan en op deze manier kan ik ook nog eens een doelgroep bereiken buiten mijn familie, vrienden en kennissen.

Ik heb dus besloten om mijn fotoboeken om te zetten in reisblogs. Zodra ik daar mee klaar ben komen de vakantiereizen van dit moment en die van de afgelopen jaren. Ik neem jullie mee naar 25 landen in de wereld. De meeste verhalen komen waarschijnlijk uit Spanje, Ierland en Nederland waar ik de meeste tijd ben geweest maar ik heb ook veel tijd doorgebracht in Scandinavië, Oostenrijk en Groot Brittannië

Wat gaan we met de fotoboeken doen? Die gaan we weggooien denk ik.  Ik ben er nog niet helemaal uit maar er moet een oplossing komen. Laten we maar even zien hoe het met mijn blog gaat en daarna beslis ik wat er gaat gebeuren met mijn fotoboeken

One comment

  1. Hoi Bianca,

    Dertig tot veertig fotoboeken is wel veel. Dus ik hoop je probeert hun niet te draagt in jouw rugzack 🙂

    Ik vind digital fotos wel beter ook, maar ik heb veel verloren toen mijn oude computer ging kaput. Nu ik zet alles en Dropbox en Google ook.

    Als je wil je oude fotoboeken weggooien, en niet je speciale herinneringen verliezen, je kan scannen, maar ik denk je zal veel tijd nodig voor zo veel fotos.

Leave a Reply