Nederlandse reisbloggers die mij inspireren in 2016

Ik vind het nu wel eens tijd worden om ook een beetje aandacht te besteden aan andere Nederlandse reisbloggers, en dan natuurlijk niet zomaar een paar bloggende mensen maar Nederlanders die mij echt inspireren om verder te gaan met bloggen. Ik ben dit jaar begonnen dus ik zal nog veel moeten leren. Ik heb vijf Nederlandse reisbloggers gevonden die net als ik een reis of cultuur blog hebben en daar druk mee bezig zijn. Deze vijf reisbloggers schrijven over verschillende onderwerpen die mij inspireren. Ik ga deze blogs en vakanties natuurlijk niet kopiëren maar ze geven mij een richtlijn hoe ik in de toekomst mijn blog wil hebben. Dit in combinatie mijn eigen ideetjes.


Lise Terlaak

Lise TerlaakLise schrijft meestal in haar blog over haar leven in Macedonië. Macedonië valt onder de Balkan en is begrensd met Albanië, Servië, Bulgarije, Kosovo en Griekenland. Lise woont in de hoofdstad Skopje samen met haar Macedonische vriend. Ik ben zelf ook sinds enkele jaren dol op de Balkan. Waarschijnlijk omdat de Balkan landen nog geen massatoerisme kennen (met uitzondering van de Kroatische kust) en heb je nog de mogelijkheid om echt kennis te maken met de mensen, de cultuur en gewoonten.  Lise heeft een Engelstalige blog maar ik zal elke Nederlander willen vragen om de moeite te nemen deze te lezen. Het is echt de moeite waard. Door haar blog te lezen leer je meer over Macedonië, de cultuurverschillen waar ze tegenaan loopt, de gewoonten en het dagelijks leven. Nadat je het een paar blogs van Lise heb gelezen wil je maar al te graag kennis maken met dit bijzondere maar prachtige land.

http://living-abroad.net/

Anne Treur

Anne TreurAnne heeft net als ik een buitengewone  interesse in Ierland in zich. Ze heeft een website “Dit is Ierland”. Ook al woont Anne met haar vriend in Nederland en ik woon ik zelf al weer 9 jaar in Ierland. Ik heb nog maar maar weinig blogs of websites gezien die zijn geschreven door iemand die niet in Ierland woont en zo diepgaand en uitgebreid laten zien wat er allemaal te beleven valt.  Anne heeft als toerist diverse uitstapjes gemaakt naar alle hoeken van het land. Ze schrijft niet over een paar dorpjes maar laat iedereen via haar blog kennis maken de prachtige cultuur en natuur. Ik ga zeker haar blog lezen alsof het een boek is dat nooit stopt. Want er komt altijd weer wat nieuws bij. Ze laat zien dat Ierland zoveel te bieden heeft als vakantie land en Anne haalt met haar blog het vakantiegevoel naar boven. Tegenwoordig kan je over de hele dag vanuit Eindhoven of Amsterdam naar Ierland vliegen voor een zeer lage prijs en dat gaan er veel doen naar het lezen van haar blog. Los van alle interesse die Anne heeft voor Ierland schrijft Anne ook over andere reiservaringen op haar blog “Dit is Anne”.

http://www.ditisierland.nl/ 

http://www.ditisanne.nl/

Diana van den Heuvel

Diana van den HeuvelDe website van Diane van den Heuvel ken ik nog maar net. Maar het inspirerende mij direct. Diane woont op de Nederlandse Antillen. Om precies te zijn op Curaçao. Ik heb ook jaren aan zee gewoont. Niet op de Antillen maar wel aan de Spaanse kust en op de canarische eilanden. En eigenlijk is Ierland ook een eiland, maar wel een veel groter eiland. Wat is zo leuk vind aan Diana’s blog is dat ze niet alleen over de leuke dingen verteld. Ze neemt je ook een beetje mee in haar persoonlijk leven en de emoties die daar bijkomen. Dat moet ik nog leren in mijn manier van bloggen. Of misschien is het niet mijn manier van bloggen. Ik ben in ieder geval onder de indruk van haar blog en over haar leven op Curaçao. Haar blog geeft ook veel informatie over het dagelijks leven zoals boodschappen doen, winkelen of fietsen op Curaçao. Het geef je echt het gevoel om eens naar Curaçao te gaan.

http://eiland-meisje.nl/

Marchella Molenaar

marcellaMarcella Molenaar leerde ik kennen via een whatsappgroep voor Nederlandse reisbloggers en verschillende Facebookgroepen. Marcella is voor haar blog veel actief op social media en daardoor kwam ik in de verleiding om haar blog te lezen. Ik kan kan iedereen aanraden hetzelfde te doen. De reizen die Marcelle maakt zijn dezelfde soort reizen die ik ook zou kunnen maken. Marcella reist veel samen met haar vriend, ze gaan samen op stedentrips waar ik ook dol op ben of ze huren een auto en gaan daarmee een land verder ontdekken. Ik moet gewoon mijn rijbewijs halen want dan kan ik tijdens een vakantie nog meer rondreizen. Nu moet mijn vriend altijd rijden, maar dat is ook niet altijd leuk voor hem. Als we beide kunnen rijden dan kunnen we verder weg tijdens onze vakantie met de auto. Als ik alleen reis dan ga ik meestal toch naar steden waar je makkelijk met het openbaar vervoer kunt rondreizen. Ook heeft Marcella in Europa veel landen bezocht waarover ik ook wil gaan schrijven omdat ik daar ook geweest ben. Polen, Spanje, België, Ierland, Engeland en Noord Ierland bijvoorbeeld. De landen die Marcella heeft bezocht en ik nog niet wil ik zeker ook gaan bezoeken.  Als je van variatie houd, als je een blog zoekt voor nieuwe vakantie ideeën, inspiratie en als je nog niet weet waar je naartoe wilt gaan volgende zomer dan is haar blog een echte aanrader.

http://www.marcellamolenaar.nl/

Laura Dekker

lauraMet Laura Dekker heb ik momenteel weinig.  We hebben een groot leeftijdsverschil, laura gaat graag zeilen en ik heb nog nooit gezeild. Laura geeft presentaties, bezoekt jachtclubs en doet ongeveer alles wat ik niet doe. Ik zal niet snel de plaatsen bezoeken die Laura momenteel bezoekt. Maar je weet maar nooit. Ik vond wel dat ik haar blog erbij moet zetten. Ik lees haar blog graag. En iedereen die haar blog leest krijgt interesse om dit jonge zeilmeisje te volgen in haar verdere leven. Laura heeft het voor elkaar gekregen om als 14 jarige de wereld over te varen, helemaal alleen. Ze heeft een enorm doorzettingsvermogen en iemand die net als ik, niet direct een “nee dat kan niet” accepteert. Haar blogs is grotendeels in het Engels maar toch is het het aan te raden om deze te lezen. Er bloeit direct naar het lezen van haar eerst blog post een drang om verder te lezen.

http://www.lauradekker.nl/

Heel erg bedankt voor het lezen van mijn post. Natuurlijk zijn er nog een heleboel andere Nederlandse reisbloggers die ik ook ga volgen in de komende maanden en eind 2017 wil ik weer een post maken met andere Nederlanders die bloggen en mij inspireren en ideeën geven. Ik wil daarom alvast met een lijst beginnen van andere Nederlandse bloggers. Ben jij voor minimaal 3 maanden aan het bloggen of heb je een goed aantal artikels geschreven over reizen. Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en laat hieronder een berichtje achter met jou blog. Dan ga ik deze toevoegen aan de onderstaande lijst met Nederlandse bloggers.

Nog meer Nederlandse bloggers

rudi-bronsRudi Brons

http://thebluewanderer.com

 

 

aafjeAafje de Laat

http://kidslovetravel.net/

 

 

sandra-redekkerSandra Redeker

www.onderweg.sr-fotografie.nl

 

 

jessica-jonkerJessica Lokker

http://www.cornersoftheworld.nl

 

 

yvonneYvonne van der Laan

http://yvonnevanderlaan.nl

 

 

kim-buiningKim Buining 

http://www.kimbuining.com

 

 

stephanie-smoldersStéphanie Smolders

https://touristexclusive.com/

 

 

tainaTaina Blokzijl

http://www.livelovetravel.nl/

 

 

yang-yang-chiuYang Yang Chiu

https://boerenkoolmetsambal.wordpress.com

 

 

deniseDenise Miltenburg

http://www.followmyfootprints.nl/

 

 

lizette-brands-mutsaersLizette Brands-Mutsaers

https://www.reismuts.nl/

 

 

marlies-woltersMarlies Wolters

http://www.crazydutchabroad.com

 

 

jenny-smitJenny Smit

http://www.ikreis.net/

 

 

elkeElke Salverde

http://wander-lust.nl/

 

 

aimeeAimee van Bilsen

https://coteaimee.com/

 

 

maud2Maud Wiefferink-Koekkoek

http://www.maudgeniet.nl/

 

 

jodyJody Mijts

http://ongewoonlekker.com/

 

 

kellyKelly Hogenboom

https://kellyhogenboom.com

 

 

nanoukNanouk van Gennip

http://samendewereldontdekken.nl/

 

 

eline

Eline Broere

http://www.denhaagtogo.com

 

 

samanthaSamantha Michalewski

http://mindbodybeauty.nl/

 

 

dorienDorien Hofkens

Www.mycupofcamp.com

 mirjamMirjam Meintjens Hogervorst

http://www.pfx.nl/

janschrijverJan Schrijver

http://www.meoverme.com

 Jenny Petersjenny

https://haveagoodfoodday.com/

dempsyDempsey Cappelle

https://dagboekvaneenavonturier.com/

anneleeftLanne Leeft

https://lanneleeft.com/

roxanneRoxanne 

https://shetravelsaround.wordpress.com/

Daniqudaniquee Aaftink

http://www.reizendevegetarier.nl

emmaEmma Gentenaar

http://www.travelhotspots.nl/

Dat was het voor 2016. Bedankt voor het lezen en wie weet kom jij bij 2017 te staan. Ik wil in 2017 meer posts maken zoals deze. Zodat we niet alleen over mij als blogger wat leren maar ook kennis maken met andere bloggers.

3 comments

  1. Leuke lijst. Marcella volg ik al lange tijd, de anderen zijn nieuw voor me en zal ik eens bekijken. En ik heb zelf ook een reisblog 🙂

Leave a Reply