SPA’S

Spa hotels en wellness resorts

Tijdens mijn vakanties ga ik het liefst een dagje naar de Spa. In een spa kan je genieten van bubbelbaden, zwembaden, sauna’s en vaak kan je ook genieten van een high tea, massage of een heerlijke maaltijd. Ik ben zelf helemaal gek van Spa hotels en wellness resorts over de hele wereld. Ik zal op deze site mijn ervaringen vertellen en ik wil daarmee ook mijn lezers net zo enthousiast maken als dat ik ben.

SPA 1: THERMEN BUSSLOO

SPA 1 - THERMEN BUSSLOO BUBBELBAD

Thermen Bussloo was mijn beste ervaring tot nu toe. Het ligt aan de rand van de Hoge Veluwe op ongeveer 1 uur rijden van Amsterdam. Helaas is het niet mogelijk om hier met het openbaar vervoer te komen maar een auto huren is de moeite waard. Omdat de omgeving ook zoveel biedt in combinatie met een bezoek aan dit hotel/SPA is dit zeker aan te raden.  Het is niet nodig om er een hotelkamer te boeken. U kunt er ook alleen een dagje Spa boeken maar ik heb gehoord dat het hotel fantastisch is en het staat ook goed aangeschreven op tripadvisor.

Er is niet alleen een bubbelbad en sauna. Er is ook een zwembad waar u zo van binnen naar buiten kan zwemmen. Zelfs in de winter is het water van het zwembad lekker warm waardoor u uren kan genieten. Er is een restaurant, u kunt er uiteten en dit in combinatie van de verschillende sauna’s is dit echt de ideale manier om tot rust te komen. Er zijn ook mogelijkheden om een massage te nemen.

Het beste is om zelf handdoeken, slippers en badjassen mee te nemen. Want deze huren kost bijna meer dan de entree zelf.

Hou er rekening mee dat je hier geen zwemkleding draagt.

Thermen Bussloo

SPA 2: LIFE DESIGN HOTEL – BELGRADO

Transport naar Belgrado

Belgrado is de hoofdstad van Servië. U kunt deze stad bereiken via verschillende Duitse vlieghavens. Helaas zijn er nog geen direct verbindingen vanaf Nederland. Als u het geen probleem vindt om te reizen en wat meer avontuur zoekt. Vanaf Boedapest (Hongarije) gaan er 3x per dag treinen naar Belgrado. Ook per bus of auto is Belgrado snel te bereiken vanaf Hongarije. De trein gaat helaas wat langzamer maar dat is ook weer iets speciaals (40 km per uur) wat u bijna nergens meer in Europa behalve in de de Balkan. De treinreis van 8 uur kost 15 euro. De bus kost waarschijnlijk ongeveer 25 euro en is wel iets sneller.

Hotel life design Belgrado

Dit hotel heb ik voor 3 dagen bezocht. De kamers zijn heel erg groot en het hotel ligt in het centrum van Belgrado. Gelukkig wel in een zijstraatje tussen het centrum en het centraal station. De receptie is erg vriendelijk en helpt je echt overal mee. Bij aankomst denk je beneden daar misschien minder goed over maar eenmaal op de eerste verdieping veranderd deze gedachten compleet. De kamers zijn erg ruim en hebben een uitgebreide tv installatie met verschillende mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld de hotelrekening zien op de tv, de menukaart van het restaurant en een overzicht van de Spa en massage mogelijkheden. Verder heb je er een veilige kluis in de muur waar je zelf een code kunt aanmaken. De kamers zijn ongeveer 2 of 3 x groter dan ik normaal gesproken krijg. De persoon die mij hielp met de koffers gaf aan dat ik een kleine kamer had. Er was dus nog veel beter. Maar ik was heel erg tevreden. Beneden in de kelder van hotel heb je een Spa dat bij de prijs in zit. Helaas geen zwembad maar wel een jacuzzi en verschillende sauna’s. Ook kun je een massage krijgen maar daarvoor moet je meestal wel extra voor betalen. In dit hotel / Spa is het verplicht om zwemkleding te dragen.

Booking.com en Servië

Ik heb dit hotel geboekt via booking.com en dat zal ik ook iedereen adviseren om alleen deze site te gebruiken omdat je dan gewoon altijd wel een redelijk goede prijs krijgt en je erg zeker van je boeking en voorwaarden kan zijn. Door rechtstreeks te boeken in een vreemd land als Servië kan het misschien goedkoper uitvallen maar dan kan je niet van de voorwaarden, garanties en extra service gebruikmaken die booking.com te bieden heeft. Ik had tijdens mijn reis in de Balkan ook een app waar ik een compleet overzicht had per week van al mijn boekingen. Met een kaartje erbij om met de uitleg om er te komen en een overzicht aan bezienswaardigheden.

Ook op tripadvisor is dit hotel erg goed aangeschreven.

Wat is er nog meer te doen in Belgrado?

Er is nog veel meer te doen in Belgrado natuurlijk en ik ga zeker over deze stad schrijven binnenkort.  Belgrado is een goed en redelijk goedkoop alternatief als je overal al geweest bent en iets van de Balkan regio wilt zien. Belgrado heeft misschien niet het toerisme zoals Praag, Parijs of Budapest. Er zijn ook niet zoveel directe vluchten. Maar het is een stad in opkomst en ik adviseer u om er nu heen te gaan voordat de prijzen omhoog schieten en het toerisme zich begint te ontwikkelen. Voor je het weet hoort het land bij de EU (de aanvraag is al gedaan) en verandert er veel in deze stad. Zoals dit al is gebeurd in Kroatië, Bulgarije en Roemenië.

Life design hotel

SPA 3: DE WOUD FENNEN JOURE

Deze wellness en spa resort heeft geen hotel maar is toch de uitstekende plek om uzelf in Friesland een dagje te vermaken. Het geeft u een dagje rust en in het restaurant kunt u bijvoorbeeld een luxe high tea nemen. Deze kunt u samen met een dagkaart voor de sauna bestellen. Lekkere kleine hapjes proberen naar een jacuzzi of sauna. Ook het zwembad is fantastisch. Je kan er zo van binnen naar buiten zwemmen en daarna buiten gebruik maken van de vele Sauna’s. Er is zelf 1 sauna die af en toe de lucht in gaat.

Net als in Thermen Bussloo draag je hier geen zwemkleding.

De woud Fennen Joure