Torremolinos – Costa del Sol

Torremolinos is de eerste badplaats aan de kust als u vanaf het vliegveld Malaga de Costa del sol wilt verkennen. U rijdt vanaf de vlieghaven binnen tien minuten naar het centrum van Torremolinos. Ik heb zelf jaren in het centrum van Torremolinos gewoont voordat ik naar Ierland verhuisde en ga dan ook in de zomer graag een weekje naar Torremolinos en daarom wil ik er ook meer over vertellen.

Bij deze de top 10 activiteiten die je kan ondernemen in Torremolinos. Mocht je meer tips hebben schrijf ze dan onder deze post

1. De stranden

De meeste toeristen komen naar Torremolinos voor zon, zee en strand. Torremolinos is rijk aan 4  mooie stranden in een gebied van ongeveer 7km.  El Bajondillo, La Carihuela, Playamar en Los Alamos zijn de belangrijkste stranden van Torremolinos.

El Bajondillo

El Bajondillo is het meest centrale strand van Torremolinos en op loopafstand van het oude centrum (casco antiguo). Aan het einde van Calle San Miguel loop je naar beneden tot aan de zee. Dit lange strand heeft alle voorzieningen die je bij een strand verwacht zoals beach bars, winkels en restaurants. Alles is aanwezig op dit strand. Je kan er strandbedden huren onder de palmbomen en ook kunnen de kinderen er lekker rondlopen.

 

torremolinos3

Playa la Carhuala

Als je de westelijke richting uitgaat in Torremolinos kom je aan bij Playa la Carhuela. Ook dit strand is op een paar kilometer vanaf het centrum per voet bereikbaar. Het beste kan je eerst naar beneden lopen naar het centrale strand El Bajondillo en dan de promanade volgen in westelijke richting (rechts afslaan als je aankomt op het strand vanaf de trappen).  Je loopt dan voorbij Punta de Torremolinos, een rotachtige kaap waar je altijd mensen ziet vissen.  De rotsachtige kaap verdeelt de twee stranden met lichtjes. Het is dan ook het mooie plekje voor fotografie.Het strand La Carihuela heeft zijn het voordeel dat het in de buurt ligt van Puerto Marina, de jachthaven in het naburige Benalmadena.

Playamar

Dan hebben we ook het strand van Playamar, ook wel bekend als Play el Ritero. Dit is het strand voor watersportactiviteiten zoals Parasailing, paddle boarding, kajakken en ander activiteiten. Hetmateriaal is er te huur tegen betaalbare prijzen. Playmar ligt tussen El Bajondillo en Los Alamos. Los Alamos is gelegen langs de kust van Malaga en ligt redelijk in de buurt van de luchthaven. Het is ook het meest afgelegen stand van Torremolinos maar als je de drukte die de andere stranden hebben wilt vermijden dan is dit strand een aanrader maar tegen de avond veranderd dit gebied zich tot een van de drukste gebieden van de stad.

Los Alamos is het strand waar je bij zonsondergang kan genieten van lichtjes, sfeer en muziek en waar je naar een dagje strand naar de beachclubs kan gaan voor een cocktail.

2. Casa de Los Navajas

Als je niet van het nachtleven in wil duiken en ook liever niet de hele dag aan het stand wil liggen dan vind je net achter het Bajondillo  een neo-mudejar bouwstijl genaamd ‘Casa de los Navajas’. Deze werd in opdracht van Antonio Navajas Ruiz in 1925 gebouwd en behoord sinds 1991 tot het Andalusische Ministerie van cultuur. Sinds 2000 is de gemeenteraad verantwoordelijk voor dit gebouw en wil het in de toekomst restaureren en opnieuw openen als museum en plaats voor bruiloften en ceremonies

3. Winkelen in San Miguel straat

De straat ‘San Miguel’ is de winkelstraat van Torremolinos. Op een paar minuten lopen van het busstation en op 50 meter afstand van de trein kun je heerlijk rondwandelen in de vroege ochtend tot laat in de avond.  Maar hou er wel rekening mee dat veel winkels in de middaguren gesloten zijn (met name in de wintermaanden als er weinig toerisme is) voor een siësta

torremolinos4

4. Wandelen aan de Promenade

Bij het strand van El Bajondillo heb je een promenade van ongeveer 1km. Het beste kunt u in het centrum van de stad naar beneden lopen door San Miguel straat. Als je de trappen deels wilt vermijden is er ook een lift die je naar boven en beneden brengt voor een kleine bijdrage.

5. Virgen del Carmen in La Carihuela

Elk jaar op 16 juli word er een eeuwenoude traditie voortgezet in La Carihuela. Niet alleen in Carihuela maar in de hele omgeving van Malaga vieren ze Virgen del Carmen “La reina de los Mares” (koning van de zee). Hier word de beschermheilige maagd Carmen geëerd. Deze draagt zorg voor de veiligheid van de vissers en zeelieden. Deze zee wordt ieder jaar gezegend voor een goede vangst en dit moet gebeuren door Virgen del Carmen. Omdat la Carihuela vroeger een echt vissersdorp was word het hier groot gevierd. Op 16 juli zie je dan ook de hele dag feest aan het strand en in de barretjes. Speciaal voor deze traditie komen er ook tentjes en andere activiteiten naar La Carihuela toe. De visrestaurant zitten die dag dan ook allemaal vol met Spaanse families.

6. Nachtleven

Het nachtleven van Torremolinos heeft voor zowel de gay scene als de non gay scene vele mogelijkheden. Tot ongeveer 3 uur zijn de meeste kroegen open. In het gebied van La Nogalera is voor een groot deel alleen de gay scene actief maar daarbuiten vind je allerlei andere mogelijkheden om uit te gaan. Maar het La Nogalera heb je wel de mogelijkheid om uit te gaan tot 7 of 8 uur in de morgen. Verder is het natuurlijk ook aan te raden om voor minder als 10 euro met de taxi naar Los Alamos te gaan waar je ook goed kan stappen tot in de vroege morgen. Mocht je niet uit willen gaan in Torremolinos. Er lopen ook voldoende bussen die je voor een paar euro naar benalmadena brengen in 10 minuten om daar lekker uit te gaan. En zelfs een taxi of bus naar Malaga is geen probleem vanuit Torremolinos.

7. Bezoekje aan het krokodillenpark

Op een kwartier lopen vanaf het centrum van Torremolinos bevindt zich het krokodillenpark. Het park is het hele jaar open en u heeft zelfs de mogelijkheid om een baby krokodil vast te houden en er mee op de foto te gaan.

8. Montemar

De omgeving van Montemar, Torremolinos zit vol met Engelse en Ierse pubs. Je hebt in de straten elke avond live muziek en entertainment in de barretjes. De hotels zitten vaak ook vol met Engelse en Ierse mensen. Het gebied is op 5 minuten lopen van La Carihuela of Puerta Marina (Benemadina haven). Dus een uitstekende locatie voor Nederlanders die graag in de avonduren een biertje willen drinken met live muziek.

9. La Carihuela, Torremolinos

Al vanaf de jaren 80 komen grote groepen Nederlanders naar La Carihuela om hier van de Spaanse zon te genieten. Je kan er van alles krijgen op het strand. Kroketten, frikandellen, haring en paling is overal beschikbaar. Er is zelfs een Nederlandse supermarkt waar je echt alle Nederlandse producten kan krijgen. Wel iets boven de gemiddelde prijs, maar het is beschikbaar tijdens de vakantie. Tot diep in de nacht zijn de barretjes geopend maar in de laatste jaren heeft de Spaanse overheid wel wat regeltjes gemaakt voor geluidsoverlast.

10. Zwemmen of wel baantjes trekken

Aan de andere kant van de stad op ongeveer 20 minuten lopen bergopwaarts vanaf het centrum vind u een openbaar zwembad. Mocht het hotel geen zwembad hebben en gaat u liever niet naar het strand. Dit zwembad heeft eigenlijk niet veel speciaals maar als u rustig baantjes wil trekken en dit niet kan in uw hotel dan kunt u hier tussen de Spanjaarden zwemmen. De entree is niet duur en het is deels gefinancierd door de gemeente.

torremolinos2

Leave a Reply