4 bijzondere Youtube video’s

Bianca WelgraafYoutube en reizen

Ik gebruik vaak Youtube als ik mijn vakanties ga plannen. Op Youtube vind je meestal leuke tips en heb je een beetje een idee wat je gaat bezoeken en wat je zeker niet kan missen. Maar het geeft ook Ideeën. Lezen kan ook wel maar een video kijken is net iets beter. Ik heb voor deze week 4 leuke youtube video’s gevonden over reizen die ik graag met jullie wil lezen.

Noord Korea

De eerste video die ik heb gekozen gaat over Noord Korea. Omdat ik waarschijnlijk zelf nooit naar Noord Korea op vakantie kan en mag gaan heb ik voor deze video gekozen. Het land heeft namelijk geen of zeer beperkt contact met de buitenwereld en probeert toeristen zoveel mogelijk te mijden. In dit land krijg je als je het voor elkaar krijgt een visa te bemachtigen een tourguide die samenwerkt met het noord Koreaanse toeristenbureau. Waarvan er maar eentje is.  Je mag in principe niet alleen gaan winkelen, niet alleen uit eten gaan maar je mag zonder deze tour guide toch niet alleen je hotel verlaten dus dan is het ook niet mogelijk om alleen te gaan winkelen of uit eten te gaan. Er zijn verder dan ook niet veel opties om te gaan winkelen of om uit eten te gaan. Het lijkt alsof in Noord Korea de tijd heeft stil gestaan. Er is geen internet en de lokale bevolking werkt zo ongeveer 6 dagen per week. Maar het zijn over het algemeen vriendelijke mensen die hun best doen de toeristen te leren kennen. Maar helaas kunnen de toeristen door allerlei regeltjes niet echt contact zoeken met de lokale bevolking.

Link naar de video

Reis plannen voor 2017 – Stephanie Smolders Vlog

De Vlaamse Stephanie is net vertrokken op wereldreis samen met haar Nederlandse vriend. Ik heb Stephanie leren kennen via een online chat over reizen en het is gewoon super leuk om haar wereldreis een beetje te volgen via Youtube. Stephanie neemt je echt mee op haar reis door de wereld. Ze laat je alle in en outs zien en en ze heeft ook een blog waar ze haar ervaringen deelt.

Link naar de video

Reismaatjes reizen mee tijdens opening – Utrecht Centraal

De meeste Nederlandse reizen alleen. Ik bedoel daarmee dat je geen reismaatje hebt op het station die voor de gezelligheid mee gaat. Vaak reis je per trein van stad tot stad voor werk of studie. Soms is het best wel saai om alleen te reizen en daar hadden ze op Utrecht Centraal iets op bedacht.

Link naar de video

Vrouwen die alleen reizen – Floortje Dressing & Robin de Puy

Iedereen heeft een andere mening over vrouwen en alleen reizen. Bij deze een interview met Floortje Dessing en Robin de Puy over het reizen als vrouw alleen. En wat er allemaal bij komt kijken.

Link naar de video

 

Leave a Reply