De laatste avond zonder regeltjes

Donderdag 12 maart was eigenlijk een hele normale avond maar uiteindelijk een avond om nooit te vergeten. Het was de laatste keer om nog redelijk normaal uit te kunnen gaan. Covid-19 was natuurlijk wel bekend. Er waren wel wat regels maar tot 100 mensen kon elke kroeg nog gewoon open blijven.

Dus liep ik met een vriendin van mij gezellig door de stad en gingen we daarna een hapje en een drankje doen bij wijnbar en tapperij Den Olifant, Apeldoorn. We zijn beide gek op reizen en hadden het over onze aankomende vakanties die we al geboekt hadden en wat we nog zouden gaan boeken voor de komende maanden. We hadden het ook over Covid-19 dat in sommige landen wat erger was maar onze vakanties zouden gewoon doorgaan. Wel moesten we oppassen in de kroeg maar eigenlijk was alles gewoon heel normaal in de kroeg. Er was echt niets aan de hand. Het was rustig en er was ruimte genoeg.

Maar toen wisten we nog niet dat 4 dagen later onze buitenlandse geboekte vakanties voor 2020 niet meer door gingen en de horeca dicht ging in heel Nederland. Tot op die dag was Corona nog iets in Zuid Korea, Italie en China. En in beperkte mate in Nederland. We hadden wel een reisje naar Spanje geboekt maar niet waar er veel Corona was. Dus dat was ook geen probleem. Ook zou ik eind Juni nog voor werk naar de UK gaan, en daar was er nog minder aan de hand als in Nederland op 12 maart. Nouja dat dachten ze. We moesten wel oppassen en even tijdelijk geen handjes geven of zoenen maar veder was er echt niets aan de hand. We hadden zeker geen 1.5 meter samenleving. Wij gingen toch op vakantie naar Spanje, Slovakia, UK en Ierland. Dus we hadden geen zorgen. We zouden gewoon gaan in maart, april en mei. Alleen grote feesten gingen niet door en die hadden we ook niet geboekt in het buitenland. We hadden zelfs net enkele dagen daarvoor de huur auto's in orde gemaakt.

Zoals elke foto in de kroeg maak je die eventjes. Gewoon om door te sturen naar vrienden via Whatsapp om te laten zien hoe gezellig het is in Apeldoorn. Maar ik wist toen nog niet dat dit mijn laatste foto in een kroeg was. Want de zondag daarna ging de onze horeca dicht.

Horeca dicht?

Na 11 jaar Ierland was ik er niet echt aan gewend dat de horeca ook dicht kan. We hadden tot 2018 op goede vrijdag de horeca deels dicht omdat het een alcohol vrije dag was in Ierland en daarna alleen nog op 1e kerstdag dat alles dicht moest blijven. Op goede vrijdag kon de horeca wel open maar mag je geeen alcohol verkopen. Maar die rare regel was al in 2018 opgeheven. Het was voor toeristen ook niet echt leuk als je een weekendje met Pasen naar Ierland komt en dat alles dicht is. Je komt toch ook deels naar Dublin om de gezellige pubs te ontdekken.

Voor Covid-19 sprak ik ongeveer 1x per week af met vrienden om lekker uiteten te gaan of een biertje in de kroeg te drinken. Gewoon voor de gezelligheid. Vaak ging ik daavoor naar Amsterdam, Rotterdam of Utrecht. Maar ook Zwolle en Deventer. Ik vond het altijd leuk om overal op stap te gaan. Van Breda tot Haarlem, tot aan Groningen. Ik reisde overal naartoe.

Na 11 jaar Ierland and 5 jaar Spanje was het tijd om deze zomer Nederland te ontdekken. Er stonden verschillende evenementen, markten, festivals, museums en dagjes uit op onze planning. Maar het komt er op neer dat alles niet meer kan.

Wat ga je dan doen?

Ik ben niet echt de persoon dat mij verveeld. Je kan niet naar de kroeg. Dan vevang je de kroeg thuis. Je kan niet naar een event, dan kijk je die online van vorige jaar. Er valt altijd wel iets te doen. Dus eigenlijk was het vrij makkelijk.

Zoom / Teams

Ik begon gelijk elke vrijdag avond nadat ons land min of meer was gesloten al met zooms calls voor vrienden en kennissen. En iedereen kon vrienden uitnodigen om ook deel te nemen. Gewoon net als in de kroeg. Dus eigenlijk heb je een virtuele kroeg met mensen uit verschillende landen bij elkaar.

Lego

Lego was een hobby tot ongeveer 14 jaar. Daarna heb ik er nog 1x mee gespeeld toen ik 16 was en daarna heb ik het niet meer aangeraakt todat mijn neeftje en nichtje er mee gingen spelen.

Apeldoorn

In Apeldoorn had je vanaf het moment dat alles dicht ging tot aan de opening van de horeca genoeg keuze. Van een drive-in voor een biefstukje totaan het bestellen van een clown. Ik heb voor mijn zusje een clown besteld in Friesland maar in Apeldoorn kan je ook clowns vinden die bij de kinderen langs gaan. Deze mochten tijdens de Corona gelukkig nog gewoon langs bij de mensen langs als een soort van thuisservice. En natuurlijk met 1.5m afstand. Ook kan je een tegenwoordig een clown online bestellen die op de verjaardag van uw zoon of dochter via een video call digitaal naar uw huis komt. En verder zijn er zelfs clowns te bestellen die met een soort van plastic deur op pad gaan om de kinderen te bezoeken. Kortom er is van alles mogelijk.

Bij deze een aantal alternatieven als je thuis zit in Apeldoorn of als je niet bij anderen in de buurt wil komen.

Inpakken

We gaan eind juli verhuizen dus we konden al beginnen met inpakken. Alles wat we niet nodig hebben in de komende 2 maanden gaan we inpakken.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *